matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wielomianowa
UpAndAway:
Oblicz dla jakich argumentow funkcja wielomianowa y=W(x)=−3x
4
+6x
3
+12x
2
−24x przyjmuje wartosci wieksze niz funkcja wielomianowa F(x)=3x
2
+6x
2
−24x Prosze o pomoc
10 lis 19:36
5-latek:
Trzeba policzyc W(x)>F(x)
10 lis 19:39