Proszę o pomoc
Adaś: z.1 Podaj wartość logiczną + uzasadnienie
a. ∀y∊R ∃x∊R x−y=5
b. ∃y∊R ∀x∊R x−y=5
z. 2 (Proszę o sprawdzenie moich odpowiedzi)
X= {x∊R: (x
2−4)(x
3+1)(x
2−4x+3)(x
2+1)=0}
a. Ile elem. ma rodzina wszystkich podzbiorów zbioru X (odp. 32)
b. Ile elem ma rodzina podzbiorow trojelem. zbioru X (odp. 10)
c. Ile elem. ma zbior X/N (odp. 2)
d. Ile elem ma zbior X
2 (odp. 25)
z.3 Wykaż, że
∞ ∞
A\∩An=∪(A\An)
n=1 n=1
z.4 Prosze o sprawdzenie wyniku
Rozwiaz nierownosc, wynik podaj w postaci sumy uogolnionej
0<sinx≤1/2
Nie wiem czy mój wynik jest zapisany poprawnie :
∪ ]0+2kπ;π/4+2kπ] ∪ [5/6π +2kπ;π+2kπ[
k∊Z
Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Kolosa trza ładnie zaliczyć