matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZE O POMOC
krysteq:
PROSZE O POMOC Wyznaczyc f o g i g o f, jesli : a) f : R→R, f(x)=x6, g: R→R, g(x)=3√x
10 lis 18:55
pigor:
...,
f o g=
g(f(x))= 3
√
x
6
= 3
√
(x
3
)
2
=
3x
3
i x ≥0 ;
g o f=
f(g(x))= (3
√
x
)
6
=
3
6
x
3
i x ≥0. ...
10 lis 19:17