matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
gość:
Dana jest funkcja f(x)=log
2
(3x+2). Rozwiąż równanie f(x)=9
10 lis 17:04
Saizou :
2
3x+2>0⇒x>−
3
log
2
(3x+2)=9 2
9
=3x+2 512=3x+2 3x=510
510
x=
3
10 lis 17:06
Janek191:
x = 170
10 lis 17:33