matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czemu taki wynik
kamczatka:
czemu 0,96x
2
=x
2
−x to : 0,04x
2
−x=0?
10 lis 14:45
Saizou :
np. 0,96
=
−
więc....
10 lis 14:47
Kaja:
0,96x
2
=x
2
−x /−0,96x
2
0=x
2
−0,96x
2
−x 0=x
2
*(1−0,96)−x 0=x
2
*0,04−x 0,04x
2
−x=0
10 lis 14:48
kamczatka:
ok dzięki.
10 lis 14:51