matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
krak:
co zrobić z taką granicą
3arcsinx
3arcsinx * sinx
lim x→0
=
=
5x
5x *sinx
arcsinx
i czy
=1 ?
sinx
10 lis 14:36
Mila:
3arcsinx
3
arcsinx
3
3
lim
x→0
=lim
x→0
*
=
*1=
5x
5
x
5
5
10 lis 15:59