Funkcja kwadratowa
Zośka. : Wyznacz wartość parametru a tak, aby podana obok równania liczba była rozwiązaniem tego
równania, jeśli:
b. 6x2−2ax−5=0 12
c. 5+(a2−18)x+6x2=0 212
10 lis 13:55
Kaja: b. podstaw za x liczbę 12 i wylicz a.
podobnie c.
10 lis 13:59
Zośka.: 9−a−5=0
a=4?
10 lis 14:02
Zośka.: juz zrobiłam b
10 lis 14:04
Kaja: źle. a skąd się tam 9 wzięło?
10 lis 14:05
5-latek: | | 1 | | 1 | |
a) 6*( |
| )2−2a* |
| −5=0 i wylicz a |
| | 2 | | 2 | |
To samo w drugim
10 lis 14:06
Zośka.: c tez dizęki
10 lis 14:07