matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Misia:
oblicz wysokość walca którego objętość wynosi 0,025 π m
3
, a średnica ma długość 1 3/4 m.
10 lis 11:54
Kaja:
1
7
7
V=πr
2
*h r=
*
=
[m]
2
4
8
0,025=π*(
7
8
)
2
*h stąd wylicz sobie h
10 lis 11:57
Magda:
Wyliczysz mi ?
10 lis 12:00