matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
szybki3322:
oblicz log
5
3 * log
3
0,2=
10 lis 11:18
wredulus_pospolitus:
zapamiętać: log
a
b * log
b
c = log
a
c wskazówka:
1
0,2 =
= 5
−1
5
10 lis 11:20
krystek:
lub
log
3
3
*log
3
5
−1
=...
log
3
5
10 lis 11:27
majster:
czy to będzie −1 ?
10 lis 11:30
krystek:
tak
10 lis 11:34