Rozwiąż graficznie: x+y=3 x-2y=6
Linaa: Rozwiąż graficznie:
x+y=3
x−2y=6
9 lis 20:54
krystek: Wykres w układzie wsp
y=−x+3
9 lis 20:57
Hajtowy: x=2y+6
x+y=3
2y+6+y=3
3y=−3
y=−1
x=−2+6
x=4
x=4
y=−1
Widać?
9 lis 20:57
Hajtowy: Widzę że
krystek rozwiązał całość

Ja chciałem tylko odrobinkę pomóc
9 lis 20:58
5-latek: {y=3−x
| | 6−x | | 1 | | 1 | |
{−2y=6−x to y= |
| to y=−3+ |
| x to y= |
| x−3 |
| | −2 | | 2 | | 2 | |
Masz rownania dwoch prostych wiec je narysuj na ukladzie polrzednych
9 lis 20:59
5-latek: I tak nie ma calosci bo teraz to trzeba narysowac .
9 lis 21:01
Linaa: dzięki chłopcy

9 lis 21:04