♥
Ozzi: Rozwiąż równanie:
x2+√2x−4=0
9 lis 20:39
5-latek: delta i jedziesz
9 lis 20:41
Ozzi: Δ=2+16=18
x1=−√2−√182
x2=−√2+√182
próbowałam i mi wyszło tak
9 lis 20:45
Hajtowy: Δ=2+16=18
√Δ=3
√2
Teraz pierwiastki policz
9 lis 20:46
9 lis 20:47
Hajtowy: x
2=−2
√2
9 lis 20:48
5-latek: Pokaz dziewczynie jak zamieniles
√18= na 3
√2
9 lis 20:48
Ozzi: w odpowiedziach jest x1=√2 x2=−2√2
9 lis 20:49
Hajtowy: √18 = 3
√2 
Uczono mnie tak:
18|2
9|3
3|3
1
9 lis 20:52
Ozzi: Dziękuję :3 po kilku godzinach rozwiązywania zadań już mi się wszystko plącze i myli.
9 lis 20:53
Hajtowy: Ozzi takie też masz odp ode mnie

x
1=
√2
x
2=−2
√2
9 lis 20:53
Ozzi: wiem

jakoś po sobie były dodane posty xd i nie zauważyłam od razu
9 lis 20:56
Hajtowy: Luzik
9 lis 20:56
Ozzi: Pomoglibyście mi jeszcze w tych 3 przykładach?
1) (2x+1)2−9(x−1)2=4−x
2)(x−1)2+2(x−3)2=18−10x
3)(2x+5)2−(2x−5)2=3x2+41−4
9 lis 21:02
5-latek: Wzory skroconego mnozenia znasz ? jesli tak dzialaj
licz a)
9 lis 21:05
Ozzi: 1) 4x2+4x+1−9(x2−2x+1)=4−x
4x2+4x+1−9x2+18−9=4−x
−5x2+5x+15=0
Δ=25+300=325?
9 lis 21:10
5-latek: policz to jeszce raz bo w 2 linijce ma byc +18x a nie 18
9 lis 21:12
Ozzi: −5x2+23x+15=0
Δ=529+300=829
9 lis 21:16
5-latek: 4x2+4x+1−9x2+18x−9=4−x
4x2+4x+1−9x2+18x−9−4+x=0
−5x2+23x−12=0
teraz licz delte
9 lis 21:22
5-latek: Musisz uwazac na to jak liczysz .
Mi juz sie nie chce tak bardzo liczyc ale moge sprawdzic
9 lis 21:23
Ozzi: dzięki wielkie
9 lis 21:25