liczba..
1!: Liczba log
23*log
34*log
45*log
56*log
67*log
78 ja to robiłem tak, że skraca się po prostu
wszystko i zostaje log
28=3 jak robiłem dobrze to proszę uzasadnić, że tak mogłem, a jak źle
to mnie poprawić
9 lis 20:38
Eta:
ok
9 lis 20:40
Mila: wynik dobry.
9 lis 20:42
PW: Jeszcze tylko pokaż na przykładzie iloczynu dwóch początkowych czynników, co rozumiesz pod
pojęciem "skraca się po prostu" (skraca się ułamki, a nie logarytmy, więc określenie może
budzić wątpliwości).
9 lis 21:12
Eta:
| log3 | | log4 | | log5 | | log6 | | log7 | | log8 | |
| * |
| * |
| * |
| * |
| * |
| = |
| log2 | | log3 | | log4 | | log5 | | log6 | | log7 | |
9 lis 22:35
PW: A to ja inaczej:
(log23)(log34) = log23log34 = log24 itd.
9 lis 22:53
Eta:
9 lis 22:56
1!: dziękuję
10 lis 09:51