fuz
green: Pęd kuli karabinowej wynosi p=8kg*m/s, a jej energia kinetyczna Ek=3,2kJ. Wyznacz masę kuli
9 lis 18:57
green: bylabym bardzo wdzieczna,
9 lis 18:57
green: /
9 lis 18:58
sushi_ gg6397228:
wzory znasz ?
9 lis 18:59
9 lis 18:59
Piotr 10: za V2 w dwóch ostatnich linijkach powinno być p2
9 lis 19:01
green:
9 lis 19:02
green: dziekuje bardzo!
9 lis 19:03
green: czy to możeliwe zeby wyszło 0,01kg?
9 lis 19:08
9 lis 19:09
Piotr 10: mi wyszło m=10 kg.
9 lis 19:09
Piotr 10: Dobrze Ci wyszło, nie zauważyłem, że Ek jest wyrażane w kJ
9 lis 19:10
green: kJ trzeba zamienić na 3200J chybaaaaa
9 lis 19:11
green: dziękuję bardzo za sprawdzenie!
9 lis 19:11