pom
jopek?: co wszystko tu jest ok

f(x) = 2x
+ (m−9)x + m
2 + 3m +4 = 0
Δ = (m−9)
2 − 4*2(m
2 +3m +4)
Δ= m
2 − 18m +81 − 8m
2 − 24m −32
Δ= −7m
2 −42m −49
Δ
m = 1764 − 4* (−7) * (−49)
Δ
m =392
9 lis 17:54
sushi_ gg6397228:
tutaj nie ma funkcji kwadratowej
9 lis 17:59
jopek?: jest, powinno być 2x2 na początku
9 lis 18:00
jopek?: sorry za pomyłke
9 lis 18:01
sushi_ gg6397228:
do Δ jest okej
sama Δ= −7m2−42m + 49
potem mozna bylo "−7" do przodu zrobic i liczyc mniejsze liczby na Δm
Δ= −7(m2+6m − 7)= −7 (m+7)(m−1)
9 lis 18:04
jopek?: dzięki, tego mi właśnie brakowało
9 lis 18:13