jak obliczyć długość boku trójkata równobocznego
Agata: Jak obliczyć długość boku trójkata równobocznego jeśli promień okręgu wpisanego na tym
trójkącie wynosi 15
9 lis 16:27
Alfa: to w końcu wpisanego czy opisanego

bo gramatycznie stworzyłaś mix
9 lis 16:31
ICSP: Wpisanego na tym
9 lis 16:32
dero2005:
wpisanego
| | 1 | | 1 | | a√3 | | 1 | |
r = |
| hp = |
| * |
| = |
| a√3 ⇒ a = 2√3r = 30√3 |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 6 | |
opisanego
| | 2 | | 2 | | a√3 | | 1 | |
R = |
| hp = |
| * |
| = |
| a√3 ⇒a = R√3 = 15√3 |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 3 | |
9 lis 17:38
Agata: Chodziło mi o wpisany dziękuję
9 lis 23:48