matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
elongacja:
Mogę prosić o przebieg tego w rozłożeniu na czynniki y=x
6
+16x
3
+64
9 lis 16:18
ICSP:
= (x
3
+ 8)
2
= [(x+2)(x
2
− 2x + 4)]
2
= (x+2)
2
(x
2
− 2x + 4)
2
9 lis 16:21
elongacja:
Dziękuję
9 lis 16:24