matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup
katerine:
1.Oblicz objętośc i pole powierzchni całkowitej ostrosłupa prawidłowego czworokątnego,w którym krawędź podstawy ma długość2,a krawędź boczna długość 6. Proszę o pomoc
9 lis 15:01
dero2005:
a = 2 l = 6 d = a
√
2
= 2
√
2
h
2
+ (
d
2
)
2
= l
2
h =
√
34
h
s
2
= (
a
2
)
2
+ h
2
h
s
=
√
35
P
p
= a
2
= 4 P
b
= 2a*h
s
= 4
√
35
P
c
= P
p
+ P
b
= 4(1 +
√
35
)
P
p
*h
4
V =
=
√
34
3
3
9 lis 18:13
katerine:
wielkie dzięki
9 lis 19:24