matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin zamiana na cos
jacorek:
krótkie pytanie: czy cos(x−45)=sin(45−x) ?
9 lis 14:01
pigor:
..., no to "liczę" np. tak : L=cos(x−45)= cos(45−x)= sin(90−(45−x)}= sin(90−45+x)= sin(45+x) ≠ sin(45−x)=P; NIE.
9 lis 14:15