całki
Spytek ze Zborowskiego: W moim życiu miewam takie momenty, że czuję, iż muszę sobie odpowiedzieć na podstawowe
| | espan style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">2x | |
pyutania: Po co żyję? Kim jestem? Czy moje życie jest dobre? Ile wynosi ∫ |
| ? |
| | x2 | |
Czy ktoś z Was zna odpowiedź na przynajmniej JEDNO z tych pytań?
9 lis 10:51
Spytek ze Zborowskiego: To ostatnie pytanie najtrudniejsze, może sformułuję je nieco inaczej: jaki jest wynik
9 lis 10:52
Janek191:
Spytek był z Melsztyna
9 lis 12:31
Janek191:
Podstawienie
| | 1 | | −1 | | −1 | | 1 | |
( |
| )' = |
| ⇒ |
| dx = dt ⇒ |
| dx = − dt |
| | x | | x2 | | x2 | | x2 | |
więc
= − ∫ e
2t dt = − 0,5*e
2t + C
1 = − 0,5 *e
2x + C
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Spytek był z Melsztyna
9 lis 12:45
Janek191:
Podstawienie
| | 1 | | −1 | | −1 | | 1 | |
( |
| )' = |
| ⇒ |
| dx = dt ⇒ |
| dx = − dt |
| | x | | x2 | | x2 | | x2 | |
więc
= − ∫ e
2t dt = − 0,5*e
2t + C
1 = − 0,5 *e
2x + C
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Spytek był z Melsztyna
9 lis 12:46