funkcja liniowa
mrhyde: mam pytanie, gdyz funkcja liniowa jest moja piętą achillesowa ;x
| | √x−1 | |
gdy f(x)= |
| to zastrzegam ze mianownik jest rozny od 0 a licznik >0 i co dalej? |
| | x2−2 | |
musze przekształcać ten ulamek czy zrobic sobie tabelke i narysowac wykres?
8 lis 19:45
Bizon:
... napisz treść zadania ...
8 lis 19:47
5-latek: To nie jest funkcja lliniowa
Funkcja liniowa jest postaci y=f(x)=ax+b
8 lis 19:48
mrhyde: mam podac dziedzine funkcji...
8 lis 19:48
Mat: pierwiastek musi istnieć , i mianownik rozny od 0 i tyle
8 lis 19:49