matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
mrKaczorrro:
1
1
Proszę o pomoc! czemu log
4
= −
√
2
4
8 lis 19:27
Alfa:
1
załóżmy, że log
4
= x
√
2
wtedy:
1
4
x
=
√
2
2
2x
= 2
−1/2
↓
1
2x = −
/:2
2
1
x = −
4
8 lis 19:39