Jednym z rozwiązań równania x^2+5x+c-4=0 jest liczba 0. Wyznacz parametr c oraz
Linaa: Jednym z rozwiązań równania x2+5x+c−4=0 jest liczba 0. Wyznacz parametr c oraz drugie
rozwiązanie.
8 lis 19:20
AS:
No Ty leniu,z takim zadaniem się zgłaszasz o pomoc?
8 lis 19:22
Linaa: nie wiem czy liczyć to z delty
8 lis 19:24
5-latek: x=0 bedzie rozwiazaniem rownania kwadratowego jesli to rownanie bedzie postaci aX2+bx=0 bo
wtedy mamy x(ax+b)=0 to x=0 lub ax+b=0
Widzisz juz teraz ile powinno wynosic c−4 = ile ? zeby dostac ta postac o ktorej
pisalem
Drugie rozwiazanie x+5=0 to x= ...policz
8 lis 19:32