..
Olkaaa.: .Kąt α jest ostry i sin α = 311 . Wówczas cosα jest równy
8 paź 21:14
Olkaaa.: pomocy !
8 paź 21:47
duduś:
masz tu ( kliknij)
2335
8 paź 21:55
Olkaaa.: nie wiele mi te wzory dały, bo i tak nie wiem jak mam to obliczyć

?
9 paź 18:58
korepetytorka: sin2 α +cos2 α=1
(3/π)2 +cos2 α=1
cosα=√1−9/(π2)
9 paź 19:08
duduś:
poprawimy

sinα=
311 to sin
2α=
9121
to cos
2α= 1 − sin
2α= 1 −
9121 =
112121
| | √112 | | √16*7 | | 4√7 | |
to cosα = |
| = |
| = |
| = 411√7 |
| | √121 | | 11 | | 11 | |
9 paź 19:28
korepetytorka: o przepraszam, ale zasada ta sama
9 paź 19:32
Olkaaa.: 
tak samo mi wyszło

**
9 paź 20:04
duduś:
Zasada , tak , ale liczy się czytelny zapis

Pozdrawiam
korepetytorkę
9 paź 20:24