Wprost z definicji pochodnej obliczyć:
Kasia: Pomocy, kolokwium już jutro, a ja zupełnie nie rozumiem pochodnych:(
f'(2), gdy f(x)= √4x+1
8 lis 15:40
Bizon:
... liczysz pochodną (ze wzorów) a potem jej wartość w podanym punkcie −
8 lis 15:50
5-latek: Jutro kolokwium a zainteresowania brak
8 lis 16:46
5-latek: Ale zeby nie bylo ze tylko narzekam
| | 1 | | 2 | |
f'(x)= |
| *4= |
| |
| | 2√4x+1 | | √4x+1 | |
8 lis 16:50
Kasia: zainteresowanie jest, siedzę od rana i staram się coś robić

dzięki.
8 lis 17:20