wykres funkcji kwadratowej z wartością bezwzględną
kamil055c: Hej. Mam problem z tym zadaniem. Naszkicuj wykres funkcji f(x)=I x
2 −4I +3x.
Rozwiązałem i wyszło mi:
x
2+3x dla x (−
∞;−2> i <2;
∞)
f(x)
−x
2+3x+4 dla x (−2;2)
mój problem w tym, że nie wiem jak to narysować, mógł ktoś wytłumaczyć?
8 lis 13:47
krystek: masz dla x∊(−2,2) y=−x2+3x+4
dla x∊(−∞,−2> U<2,∞) mamy y=x2+3x−4
8 lis 14:01
kamil055c: no i właśnie nie mogę narysować tego inne przykłady mi wychodziły, z tym mi nie wychodzi. pozdr
8 lis 14:08
krystek: Ależ można !
8 lis 14:15
kamil055c: sory ale nie widzę tego
8 lis 14:17
krystek: To naszkicuj funkcję −x2+3x+4 i weż tylko fragment mieszczący się dla x∊(−2,2) resztę
wymazać musisz.
8 lis 14:35
kamil055c: ok, dzięki wielkie
8 lis 14:37