.
PuRXUTM: bo nie wiemy jakie jest m a założenie jest że i≥m
8 lis 08:02
Godzio:
Z tego zapisu wynika, że m = 0.
8 lis 08:07
PuRXUTM: czyli co to możemy sobie założyć tak, a nie lepiej powiedzieć że m jest dowolne i zadanie jest
źle sformułowane, i nie robić je
8 lis 08:11
Godzio:
Zadanie trzeba zrobić jeśli się nie da to wiadomo, ale tutaj się da

Dla m = 0 mamy:
| | | |
1 + 1 + ... + 1 = n + 1 = | |
| | |
Koniec dowodu
8 lis 08:13
PuRXUTM: takiego rozwiązanie się nie spodziewałem
8 lis 08:16
Godzio:
8 lis 08:18
PuRXUTM: | | | | | |
a ∑i=0 m | = | z jakiego wzoru pójdzie  ? |
| | | |
8 lis 08:25
PuRXUTM: ok ja już muszę lecieć na uczelnie, dzięki wielkie za pomoc !
8 lis 08:29
Godzio:
Później spróbuję coś napisać, bo tak na teraz nie mam pomysłu
8 lis 08:35
Godzio:
Od tyłu można się do tego zabrać i rozpisywać z tego wzoru
itd. m razy
....................
8 lis 08:45