matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
niezapominajka[n[niebieski]]:
lim−−>x−−>2
√
x−2
−2/
√
x+7
−3
7 lis 23:28
irena_1:
x+7−3
x+4
√
x+7
−3=
=
√
x+7
+3
√
x+7
+3
(
√
x−2
−2)(
√
x+7
+3)
(0−2)(2+4)
...=lim
x→2
=
=−2
x+4
3+3
8 lis 06:54