DZIEDZINA
Roberto: PROSZĘ O SPRAWDZENIE
| | X+1 | |
Dziedzina wyrażenia W= |
| jest zbiór: |
| | X3+16X | |
Odpowiedzi; a)R, b)R/{−16}, c)R/{−4,4}, d)R/{0}
X
3+16X=/=0
X{X
2+16}=/=0
X=/=0 X
2=/= −16 tak zostawić? czy dalej x=/={−4,4}
R / { ? } chyba {−4,4} alle {−16}
7 lis 23:07
bezendu:
x3+16x≠0
x(x2+16)≠0
D=R\{0}
7 lis 23:12
Roberto: Dzięki, najpierw tak zrobiłem jak Ty, ale potem zaczełem kombinować i OOO wyszło

A jak zrobić przekreślone =?
7 lis 23:20
Roberto: Kwadrat każej liczby nie jest ujemny
7 lis 23:24