Janek191:
I Ω I = 6
3 = 216
Kwadraty liczb od 1 do 6, to 1 , 4,9,16,25,36
1) 1 + 4 + 25 = 30 = 1
2 + 2
2 + 5
2 − jest 3 ! = 6 możliwości
2) 1 + 9 + 25 = 35 = 1
2 + 3
2 + 5
2 − jest 3 ! = 6 możliwości
3) 4 + 16 + 25 = 45 = 2
2 + 4
2 + 5
2 − jest 3 ! = 6 możliwości
4) 9 + 16 + 25 = 50 = 3
2 + 4
2 + 5
2 − jest 3 ! = 6 możliwości
5) 4 + 25 + 36 = 65 = 2
2 + 5
2 + 6
2 − jest 3 ! = 6 możliwości
6) 25 +25 + 25 = 75 = 5
2 + 5
2 + 5
2 − jest 3 ! = 6 możliwości
zatem
I A I = 6* 6 = 36
oraz
========================
jeżeli czegoś nie pominąłem