statystykatest studenta
beti: w próbie 61 elementowej zbadano czy nowy lek ma wpływ na zmianęph skóry.zbadanoph
przed(średnia=7,1) i po (średnia=6,3)leczeniu.obliczono t studenta.wartosc t=2,85 a p=0,013.
przeprowadz pełną analizę statystyczną.
Ho: D=0
H: D≠0
Skąd mam wziąść α

bo jeżeli α>p to wtedy odrzucem ho
7 lis 22:00
sushi_ gg6397228:
podali wartość t−Studenta, wiec z tablic odczytaj jakie jest "α"
7 lis 22:03
beti: aha

a myślałam ze to jest to obliczone i mamporównaćz tablicami
czyli wyszlo α=0,01więc odrzucamy h0 na rzeczh1
7 lis 22:05
beti: przepraszam zostawiamy h0
7 lis 22:07