Fizyka - rzut poziomy
eeefef: Z wierzchołka góry wyrzucono ciało w kierunku poziomym z prędkością v0=19,6ms−1. Znaleźć
składowe wektora przyspieszenia, styczną i normalną do toru, po czasie t=2s od chwili
wyrzucenia. (g=9,8ms−2).
7 lis 21:49
eeefef: 1
7 lis 21:58
Maslanek: Jakie siły działają na to ciało?
Jakie wzory określają prędkości i położenie względem osi X i Y?
7 lis 21:59
bezendu:
Maślanek gdzie Ty wyparowałeś na tak długo ?
7 lis 22:01
Piotr 10: Zajmij się najpierw prędkościami Vwyp Vy i Vx(V0)
7 lis 22:01
eeefef: a potem?
7 lis 22:04
Maslanek: 
Zjadło mnie

Studia zacząłem miesiąc temu

I sobie przypomniałem jak teraz mam problem
7 lis 22:05