matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
a:
X
1
3
+ X
2
3
trzeba to uprośćić zby zastosowac wzory
7 lis 21:47
Saizou :
niech x
1
=a i x
2
=b a
3
+b
3
=(a+b)
3
−3a
2
b−3ab
2
=(a+b)
3
−3ab(a+b)
7 lis 21:50