Wiedząc że tgα=u{12}{13} oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych
Iz_A: Wiedząc że tgα=1213 oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych
7 lis 21:43
sushi_ gg6397228:
jedynke trygonometryczna znasz ?
7 lis 21:44
Iz_A: chciałabym żeby ktoś to rozpisał bo nie wychodzi mi coś
7 lis 21:48
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
7 lis 21:49
Iz_A: tg=sinαcosα
1213=sinαcosα/*cosα
sin=12cos13
i dalej nie wiem
7 lis 21:53
dero2005:

a = 12
b = 13
c =
√122+132 =
√313
7 lis 21:54
sushi_ gg6397228:
napisalem "między wierszami" o 21.44 jak trzeba policzyc
7 lis 21:54
Eta:
| | 12 | |
tgα = |
| α jest kątem I i III ćw |
| | 13 | |
| | 12 | | 12 | |
sinα= |
| v sinα= − |
| |
| | √313 | | √313 | |
| | 13 | | 13 | |
cosα= |
| v cosα= − |
| |
| | √313 | | √313 | |
7 lis 21:56