Rozwiąż równania (wykladnicze z ciągiem):
Sylwia: a) 4x + 4x−1 + 4x−2 + ... = 13√4x+1 + 2
7 lis 21:00
Maslanek: Lewa strona to szereg geometryczny?

Więcej nie trzeba mówić
7 lis 21:02
krystek: | | 1 | |
L=suma nieskonczonego ciągu o q= |
| a1=4x*1 |
| | 4 | |
7 lis 21:03
Sylwia: Właśnie nie wiedziałam ile wynosi a
1, za dużo kombinowania, chyba już sobie poradzę

dzięki
7 lis 21:07
7 lis 21:08
Sylwia: Wzór jest mi znany

za 4
x+1 podstawiłam t, wszystko dalej mi wyszło, dzięki za pomoc
7 lis 21:14
krystek:
7 lis 21:15