matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w najprostszej postaci
lukaszluka289:
zapisz w najprostszej postaci wyrazenie. (2x−3)(2x+3)−2(x−3) do potegi drugiej.
7 lis 20:33
irena_1:
=4x
2
−9−2(x
2
−6x+9)=4x
2
−9−2x
2
+12x−18=2x
2
+12x−27
7 lis 20:38