matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asdf
bartek:
3
zbiorem wartości funkcji kwadratowej f(x)= 4x
2
+2x+3c jest przedział <2
,
∞
) zatem
4
c=−2 c=−1 c=0 c=1
7 lis 20:32
bartek:
proszę o szybką odpowiedź
7 lis 20:40
irena_1:
Δ=2
2
−4*4*3c=4−48c
Δ
q=−
4a
48c−4
3
=2
16
4
12c−1
11
=
4
4
12c−1=11 12c=12 c=1
7 lis 20:41