Proszę o wyjaśnienie mi jak to obliczyć
Kamil: log2 6 + log2 8 − log2 3
7 lis 20:00
Ratarcia: kiedy logarytmy mają tę samą podstawę w Twoim przypadku równą 2 , przy dodawaniu mnożymy liczby
logarytmowane a przy odejmowaniu dzielimy

myślę ,że to powinno wystarczyć.
7 lis 20:02
Kamil: Czyli jak powinien wygladac zapis?
7 lis 20:11
Ratarcia: log2(6*8/3)
7 lis 20:12
Eta:
log
28=3
| | 6 | |
log26−log23= log2 |
| = .... |
| | 3 | |
7 lis 20:13
Ratarcia: a jak wiadomo log2(16)= 4
7 lis 20:13
Kamil: Juz wszystko jasne, dziekuje
7 lis 20:17