kalendarz gimnazjalny 13/26 pomocy!!!
pattty: W pewnym państwie poparcie dla Partii Konserwatywnej wynosi 20%, a dla Partii Postępu−30%.
Oceń, czy prawda jest, że poparcie dla partii Postępu:
I. jest o 10% wyższe niż dla Partii Konserwatywnej, TAK NIE
II. jest o 50%wyższe niż dla Partii Konserwatywnej, TAK NIE
III. jest 1,5 raza wyższe niż dla Partii Konserwatywnej TAK NIE
IV. jest o 10 punktów procentowych wyższe niż dla Partii Konserwatywnej TAK NIE
Bardzo prosze o uzasadnienie i odp Z gory Wielie Dzieki !
7 lis 19:06
R4pt00r: partia postępu ma −30% czy 30%
7 lis 19:13
R4pt00r:
1. NIE
2. 20 − 100%
30 − x
(30*100)/20=300/2=150
150−100=50%
TAK
3. (30*100)/20=300/2=150%
150%=1,5
TAK
4. 30−20=10% TAK
7 lis 19:19
pigor: ...,
I. 30% ≠ 110%*20%= 11*2=22% ; NIE ,
II. 30% = 150%*20%= 15*2= 30% ; TAK ,
III. 30% = 1,5*20%= 3*10%=30% ; TAK ,
IV. 30% =20%+10%= 30% . TAK. ...
7 lis 19:41
pattty: Dziekuje
7 lis 20:41
Ala: βγπΩΩ
8 paź 21:55
Ala:

Bardzo Dobry Wynik

Pozdrawiam !
Ps. nie ściągajcie bo się nie opłaca

♀
8 paź 22:03