matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kaledarz gimazjalny zad 12/26 pomocy!!!
pattty:
Do 95 g roztworu soli o stezeniu 5% dosypano 5g soli., ile stanowi sol w otrzymanym roztworze?
7 lis 18:56
dero2005:
95*0,05 + 5*1 = (95+5)*x
9,75
x =
= 9,75%
100
7 lis 19:18
pattty:
Dziekuje
7 lis 20:49