matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgowanie
Pawel:
3*2
x
−20=2
x−1
7 lis 18:50
pigor:
..., np. tak :
3*2
x
−20= 2
x−1
/*2
1
⇔ 6*2
x
−40= 1*2
x
⇔ ⇔ 5*2
x
= 40 /:5 ⇔ 2
x
= 2
3
⇔
x=3
. ...
7 lis 19:00