matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Aga:
Oblicz: a) sin (−4π)=
3
b) cos (−
π)=
2
15
c) cos (−
π)=
4
11
d) cos (−
π)=
3
23
e) sin (−
π)=
4
7 lis 18:29
MathGym:
a) sin (−4π)= sin(−4*180) = −sin(4*180) = −sin0 = 0
−3π
b) cos (
)=cos270=cos(180+90) = −cos90=0
2
7 lis 20:13
MathGym:
reszta tak samo
7 lis 20:13