Prawdziwa jest równość:
1!: Prawdziwa jest równość:
a)2+2=3,(9)
b)2+2=4,(1)
c)2+2=3,9(9)
moim zdaniem odpowiedzi dobre to A i C, ale proszę o obliczenia. Robiłem kiedyś coś takiego,
ale nie pamiętam jak to się udowadniało. Brałem to ma przykładzie 0,(9)=1, ale już nie
pamiętam

proszę o szybką odpowiedź
7 lis 17:11
ICSP: x = 0,(9)
10x = 9,(9)
10x − x = 9,(9) − 0,(9) = 9
9x = 9
x = 1
7 lis 17:12
1!: Proszę o udowodnienie, że te odpowiedzi są poprawne
7 lis 17:24
1!: No chyba, że to było udowodnienie
7 lis 17:24
Kaja: skoro x=0,(9)=1 , to 3,(9)=3+0,(9)=3+1=2+2
7 lis 17:26