dobrze?
dinozaurrr: 1. w urnie jest 10 losow. 4 z nich sa wygrywajace a 6przegrywajacych. losujemy 2. jakie jest
prawdopodobieństwo ze obydwa sa przegrywajace
mi wyszlo 1/3. dobrze?
2. jesli ppprzestawiamy litery w slowie ARBUZ, tp jakie jest prawdopodobieństwo ze ostatnia
litera jest A?
tu mi wyszlo 1/5
3. Rzucamy 3 razy kostka. jakie jest prawdopodobieństwo ze 6 oczek wypadnie najwyzej 2 razy
wyszlo: 155/216
4. 60 % książek pochodzi z drukarni D1 gdzie 1% jest wadliwa, pozostalw 40% z drukarni D2 gdzie
3% jest wadliwa. jakie jest prawdopodobieństwo ze : a) ksiazka jest wadliwa, b) wylosowana
ksiazka pochodzi z druk D2 i nie jest wadliwa
?
7 lis 16:02
dinozaurrr: ?
7 lis 16:51
dinozaurrr: '
7 lis 17:15
MathGym: dobrze policzyłeś
7 lis 17:21
dinozaurrr: wsyztsjo

?
7 lis 17:28
dinozaurrr: | | 6 | | 1 | | 4 | | 3 | | 6 | | 12 | | 18 | |
4. a) |
| * |
| + |
| * |
| = |
| + |
| + |
| |
| | 10 | | 100 | | 10 | | 100 | | 1000 | | 1000 | | 1000 | |
| | 4 | | 97 | | 388 | |
b) |
| * |
| = |
| ? |
| | 10 | | 100 | | 1000 | |
7 lis 17:32
dinozaurrr: w a) mialo byc = a nie +
7 lis 17:35
dinozaurrr: ?
7 lis 17:57