Zadania z mam z książki Andrzej Kiełbasa 2010 podstawowy poziom
keysi29: Siemka mam problem z tymi zadaniami nie umiem ich rozwiązać może ktoś pomóc
1.Jeżeli miejscem zerowym funkcji h(x)=3x+b jest liczba większa od 5 to − mam rozumieć , że
tutaj będzie za x podstawione 5 a za i wtedy wyliczamy mi tutaj wyszła liczba b>5.
2.Wskaż wykres funkcji której wykres przecina prostą o równaniu y=3 w punkcie o dodatnich
współrzędnych : A.h(x)=−0.5x+2 B.h(x)=0,5x+4 C. h(x)=−2x+5 czy D. h(x)=2x+3
3. Dla ilu liczb całkowitych dodatnich funkcja g(x)=0,2x −7,4 przyjmuje wartości ?
7 lis 14:37
5-latek: np zadanie nr −−−jakie wartosci ma przyjmowac ?
zadanie nr 2 W ktorej cwiartce ukladu wspolrzednych obie wspolrzedne sa dodatnie ?
7 lis 14:42
irena_1: 1.
Funkcja jest rosnąca. Jeśłi miejscem zerowym jest liczba większa od 5. to wartość funkcji dla
x=5 jest ujemna
15+b<0
b<−15
2.
C.
−2x+5=3
−2x=−2
x=1
(1; 3)
3. Jakie wartości

?
7 lis 14:45
Wot: 3 ujemne przepraszam że tak długo czekałaś
7 lis 15:30
Wot: 3. ujemne
7 lis 15:31
Wot: oj nie tutaj
7 lis 15:32
keysi29: 3. Wartości przyjmuje ujemne przepraszam brat napisał nie tutaj .
7 lis 15:32