Błagam was o pomoc
Monia: Oblicz pole prostokąta o wymiarach
a) √1,2* 104 cm. i √3*105
b) 3√2*107 dm. i 3√1,35*109 dm.
8 paź 18:30
anet: a)
√12000 * √300000 = 20√30 * 100√30 = 2000 *30= 60000 cm2
jkaiś wielki ten wynik sprawdź czy się nie machłam
8 paź 18:42
Monia: z tyłu książki pisze w odpowiedziach coś takiego
a) 6* 104 cm
b) 3* 105 dm
8 paź 18:49
anet: czyli jest dobzre tylko przedstawiono to w notacji wykładniczej
8 paź 18:51
Monia: aha czyli jak to mam wpisać do zeszytu

a umiesz zrobić ,,b''
jesteś w tym dobra

<dziękuje>
8 paź 18:54