matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
lizzie:
2
1
x
+3
lim
x→0+
3
1
x
+2
7 lis 14:13
irena_1:
1
Jeśli x→0
+
, to
→
∞
x
1
=k
x
2
1
x
+3
2
k
+3
lim
x→0
+
=lim
k→
∞
=
3
1
x
+2
3
k
+2
(
2
3
)
k
+
3
3
k
0
=lim
k→
∞
→
=0
1+
2
3
k
1
7 lis 14:27