matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jj
Wiolllkaa:
√
√
29
+
√
20
i
√
√
29
−
√
20
wykaż że jest liczbą całowitą
7 lis 13:14
irena_1:
A co to znaczy "i" ?
7 lis 13:17
irena_1:
√
√
29
+
√
20
*
√
√
29
−
√
20
=
√
(
√
29
+
√
20
)(
√
29
−
√
20
)
= =
√
29−20
=
√
9
=3∊C
7 lis 13:21