matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Ona_18:
Rozwiąż równanie
x+6
x−2
=
2x+4
x−2
x+6
x−2
=
2x+4
x−2
/ * x−2 x+6=2x+4 −x=−2 x=2 Dobrze ?
8 paź 18:21
Magda:
8 paź 18:23
Mateusz:
żle zapomniałaś o dziedzinie
8 paź 18:26
Mateusz:
i 2 nie moze byc rozwiązaniem
8 paź 18:26