matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczanie równania okręgu.
karo:
Wyznacz równanie okręgu stycznego do osi OX przechodzącego przez punkt A=(0,2), którego środek leży na prostej y=x−2.
6 lis 23:19
Wazyl:
P=(0,2) F=(n,0) S=(x,x−2) Odległość |PS|=|PF|
6 lis 23:57