matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy i funkcja wykładnicza
log:
Proszę o pomoc 1) Wyraź liczbę a=log
9
18 za pomocą p i q, jeśli p=log
2
oraz q=log
3
2)Rozwiąż: a. 8
3x−5
= 0,125*(
√
2
4
)
6−5x
b. 9
x
≥10*3
x
− 9
6 lis 23:03